• Interview bij Beroeps Organisatie Kunstenaars

  11 december 2013

  Deze week werd ik geinterviewd door Erik Hofstra van de Beroeps Organisatie Kunstenaars. Dank je wel voor het mooie interview Erik! Het stuk is te lezen op www.boknet.nl/kunstnieuws/214/tanja-koelemij--galerie-diana-lepelaar

  Lees meer >> | 0 Reacties | 927 keer bekeken

 • Universiteit van Leiden januari 2015

  10 oktober 2013

  Al eerder meldde ik over de universiteit van Leiden waar ik mag exposeren met zo'n 10 grote werken, voor mijn werk een bijzondere plek natuurlijk, waar ik blij mee ben! De datum van exposeren is echter verzet naar januari 2015. De expositie duurt ongeveer zo'n 3 maanden. Wanneer ik meer details weet, zoals de datum van de opening en de namen van mijn mede- exposanten laat ik meer weten!

  Lees meer >> | 0 Reacties | 924 keer bekeken

 • agenda van oktober en november (2013)

  4 oktober 2013

  Mocht je in de buurt zijn en zin hebben, mijn  planning voor oktober, november en december ziet er zo uit.

  -Donderdag 3 tot zondag 6 oktober deelname kunstmarkt www.kunstschatten.blogspot.nl/2012_11_01_archive.html, in Haarlem, Schalkwijk.

  -Van 15 oktober tot 15 november 2013 Stadhuis Leiden (groepsexpo-deelname met 1 werk).

  -zondag 20 oktober kunstmarkt www.rembrandtartmarket.nl Rembrandtplein, Amsterdam.

  -2 en 3 november 2013 deelname kunstmarkt van de Kunstlijn, Kleine Houtstraat , Haarlem.

  - In de maand november wordt het 100-jarig bestaan van de IJmuider Courant gevierd. Op 3 november zijn er voor de lezers in de stadschouwburg van Velsen verschillende dingen te doen. IVooraf heb ik op een tweeluik een aanzet gemaakt, een vaas en een "leeg" boeket. Wanneer de lezers het leuk vinden is het de bedoeling dat zij hiet een bloemetje in schilderen. Later wordt dit werk aan de krant aangeboden. 

  -Vanaf 7 november (2013) tot 1 febr (2014) exposeren we met kunstenaars vereniging KuCo in het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33, nieuwe werken en 3 kleine werkjes (van 20x20cm). 

  - vrijdag 22, zaterdag 23, zondag 24 november 2013, ART IJmuiden, Felison Cruise Terminal (FCT), IJmuiden, volwassen bezoekers entreekaartje á € 5 p.p. incl. gratis garderobe, gratis parkeren. * De officiële opening is op vrijdag 22 november om 17.00 uur. Hiervoor worden zakelijke gasten uit de regio Kennemerland uitgenodigd.

  -Van 24 november (2013) tot 26 januari (2014) is er een groepsexpo "Kennemer Landschappen" in Beeckestijn www.buitenplaatsbeeckestijn.nl/in Velsen (NH). De opening is op de 24ste. Ik doe mee met het werk www.tanjakoelemij.nl/kunstwerk/114691301_Landgoed+Beeckestijn.html#.UoaR2nAz3D4

  Als kind woonde ik aan de rand van dit bos en ik was bijna wekelijks te vinden bij Beeckestijn. Toen al had ik al veel fantasie. Het bos en Beeckestijn leenden zich daar prima voor. Op de voorgrond van het werk is ook de formule van de Gulden Snede gebruikt. Deze formule voor onder andere bijzondere verhoudingen in de natuur maar ook in gebouwen moet de samenwerking tussen deze twee benadrukken.www.tanjakoelemij.nl

  -Galerie Diana Lepelaar (solo-expo)- Haagweg 4, Leiden (14+15 december).

  Lees meer >> | 0 Reacties | 873 keer bekeken

 • opdrachten/samenwerking/Rembrandtplein

  2 september 2013

  Als kleine zelfstandige ben ik altijd op zoek naar opdrachten en samenwerking. De opdrachten die ik krijg zijn meestal een uiting van een bepaald gevoel (van de opdrachtgever) bij een gebouw/stadgezicht dan wel landschap. In een gesprek (soms meerdere gesprekken) probeer ik samen met de opdrachtgever te bepalen hoe het schilderij eruit moet komen te zien. 

  In september (deze maand dus) doe ik voor het eerst twee keer mee aan de kunstmarkt op het Rembrandtsplein in Amsterdam. Voor mij is het een goede manier om rechtstreeks met publiek in contact te komen en natuurlijk te verkopen (ook niet onbelangrijk).  Best wel weer spannend om in het hartje van Amsterdam te staan. 

  Van 3 tot 6 oktober organiseert stichting Ngoma Kongo de Kunstschatten van Schalkwijk in Haarlem. Een flink aantal kunstenaars, dichters, verhaalvertellers, muzikanten, schilders en tekenaars doen mee aan dit evenement. Met live muziek! Ook dit is de eerste keer dat ik hieraan meedoe, ik ben benieuwd!

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 932 keer bekeken

 • aansluiting bij Brooqz art galerie/on line galerie en KuCo kunstenaarscollectief

  14 augustus 2013

  Deze week heb ik me aangesloten bij galerie Brooqz art in Haarlem en kunstenaars collectief KuCo

  Brooqz art wordt geleid door Tom van den Broeke, je vindt er een  een uitgebreide selectie kunst van hoge kwaliteit. Tegelijk is het toegankelijke kunst met een vriendelijk prijskaartje. Het zijn betaalbare werken van professionele kunstenaars. De galerie is in het 'Huis te Zaanen' (in Haarlem). In deze eeuwenoude ridder hofstede kun je op je gemak rondkijken. Zie de homepage  www.brooqz.com voor de openingstijden.

   

  KuCo www.kuco. nl is een samenwerkingsverband tussen diverse kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen. Bij KuCo werken kunstenaars en kunstminnaars op allerlei manieren samen bij het promoten van kunst en creativiteit in alle vormen. Het doel van KuCo is om kunst en creativiteit te stimuleren en toegankelijk te maken voor iedereen.

  Alhoewel het kunstenaarscollectief in Katwijk aan Zee is geboren en we ons in eerste instantie richten op Katwijk en omgeving (oftewel: Duin- en Bollenstreek), is het kunstenaarscollectief grensverleggend op vele gebieden. 

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 1237 keer bekeken

 • Jan en Piet Museum

  25 april 2013

  Deelname aan groepsexpo bij het Jan en Piet MuseumDijkstraat 10, 2012 JT Haarlem, www.janenpietmuseum.nl, onderdeel van De Spaarne Kunstroute www.spaarnekunstroute.nl

   

  De Spaarne Kunstroute
  is een maandelijkse wandelroute langs momenteel 27 ateliers en/ of galeries. Op iedere eerste zondag van de maand is er open huis van 13.00-17.00 uur met een enorme variëteit aan uitingen: schilderkunst, fotografie, objecten van allerlei  materialen, kleding/ couture, beelden, street art, sieraden, dichtkunst, voordracht, meubels, keramiek, lijsten, glas in lood, bloemarrangementen, smeedwerk, levende muziek.

  De andere lokatie van de Spaarne Kunstroute waar mijn werk ook te zien is, KNH Galerie Haarlem, www.galerieknh.nl/

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 1172 keer bekeken

 • 100 jarig bestaan IJmuider Courant

  8 april 2013

   

  De IJmuider Courant bestaat dit jaar 100 jaar en dat zal gevierd worden in de Stadsschouwburg (Velsen) op 3 november (2013). Naast een aantal andere activiteiten is het de bedoeling dat er, met hulp van de lezers en geïnteresseerden, ter plekke een kunstwerk gemaakt wordt. Dit werk zal later aan de krant overhandigd worden en zal een plaatsje krijgen op het hoofdkantoor. 

  In welke vorm dit werk precies er uit zal komen te zien wordt nog over nagedacht maar ik ben benaderd om dit project te helpen begeleiden. Natuurlijk is er binnenkort meer te lezen over dit project in de krant http://www.ijmuidercourant.nl! En volgen er later meer details op de blog. Hopelijk tot ziens op 3 november!

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 1066 keer bekeken

 • expositie bij de galerie NAT in Zaandam en universiteit van Leiden

  2 maart 2013

  Vrijdag 6 schilderijen naar galerie NAT bij Loods 5 in Zaandam gebracht. Het werk blijft 3 maanden hangen, ik ben benieuwd naar reacties!

  Deze week een ontving een mailtje waarin ik uitgenodigd werd om te komen exposeren met mijn "architectonisch werk" bij de Universiteit van Leiden! Uiteraard ga ik daar heel graag op in! Waarschijnlijk wordt het een expositie met meerdere kunstenaars (het is een prachtige, grote ruimte) en zal plaatsvinden vanaf december (2013). Als het goed is zal mijn werk daar 3 maanden te zien zijn. Ik heb gelijk zin om een beeld van Leiden te maken, ik heb al heel veel gebouwen onderzocht maar kan geen keuze maken. Donderdag ga ik na Galerie Diana Lepelaar, ook al in  Leiden,  gelijk maar veel foto's van de stad maken! later meer over dit onderwerp. 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 1011 keer bekeken

 • Spontane uitnodiging van het Historisch Museum Haarlem!

  19 februari 2013

  Afgelopen zondag (17 februari 2013), ik was nog behoorlijk aan het "nagriepen" in kunstencentrum de Kolk in Spaarndam, kreeg ik van Laura van der Wijden van het Historisch Museum in Haarlem een spontane uitnodiging om in november mee te doen aan de de Kunstlijn in Haarlem! Super lokatie op het Groot Heiligland 47 in Haarlem! Top! Meer info en gegevens over de expositie zal ik later vermelden. 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 895 keer bekeken

 • 35 verschillende kunstenaars maken een beeld van Beatrix te zien vanaf 10 maart 2013 in galerie Bernheze

  8 februari 2013

  Naast de expositie in het Loo wordt er in galerie Bernheze (site; www.galeriebernheze, blog;http://carlart.exto.nl/blog.html#.URT5AB3WhIE) een expositie met als thema "Beatrix" gehouden. Ik doe ook mee! Naast een werk van Beatrix zal ik met een ander portret exposeren. Er zal een diversiteit van disciplines (schilderijen,grafisch, -borst-beelden en objecten in glasfusing, houtsnijwerk en ) te zien zijn, de expositie zal van 10 maart  2013 tot Koninginnedag geopend zijn! 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 1009 keer bekeken

 • Meer blogs >>